U bent niet ingelogd

Van de competitieleiders

De zomercompetitie 2018 is geschiedenis. Het was een heerlijke, lange en warme zomer die wat laat op gang kwam. Maar toen hij er was, was hij er ook echt. Voor ons als fietsers kon het niet op. We hebben dan ook met zijn allen heel wat kilometers bij elkaar gefietst, namelijk 437749 km met 63 deelnemers wat dus neerkomt op ruim 6948 km per persoon.

Mijn inbreng was niet zo groot, dus daar moet ik volgend jaar maar eens verandering in brengen.

 

Het was een competitie met ups en downs. Aan de ene kant natuurlijk dat heerlijke weer, maar aan de andere kant wat valpartijen met alle gevolgen van dien en daarnaast ook nog wat lichamelijke kwetsuren.

Iedereen die nog niet volledig hersteld is: Van harte beterschap!

 

Ook met onze georganiseerde tochten ging het niet altijd zoals we hoopten. De Koude Spierentocht moesten we afblazen omdat het te gevaarlijk was om te fietsen en de route van de Heuvelentocht liep hier en daar iets anders dan wat de bedoeling was.

Gelukkig waren er bij de Emslandtocht geen problemen.

 

Wat de competitie aangaat:

Bij de dames is zoals verwacht Agnes kampioen geworden. De tweede plaats is opgeëist door Dina en Marion is derde geworden.

Bij de heren had het nog even spannend kunnen worden, maar Anne dacht ‘ik sta vanaf het begin op één en die plaats geef ik niet meer uit handen’.

Op de tweede plaats goed old Gerard die al vaak kampioen is geweest en het heel sportief opnam dat hij dit jaar geen kampioen werd.

Derde is geworden Christiaan die er de laatste maand nog een flinke eindsprint heeft uitgetrokken, zodat hij Chris op de valreep nog kon inhalen die wat kilometers aangaat toch ook geen slechte maand had en dus nu vierde is geworden.

Plaats vijf Johann en zes Jan, hebben de laatste maand ook stuivertje gewisseld. Berend is nog even van de elfde naar de zevende plaats gestegen.

Alle deelnemers proficiat met de behaalde resultaten!

 

En dan gaan we nu de wintercompetitie in, met als hoogtepunten natuurlijk op 4 november de Zantingh Kibbelkoele tocht en op 25 november de Notaris ’t Suydevelt tocht.

Op het moment van schrijven is het 2 november en de weersvoorspellingen zien er goed uit, dus we verwachten een grote opkomst.

De wintercompetitie loopt tot 28 februari en dan wordt alles weer op een rijtje gezet om te zien wie de winterkampioenen zijn.

 

We wensen iedereen veel en vooral veilige kilometers.

 

Harrie en Nel

NTFU toertochten in de buurt