U bent niet ingelogd

Tweedaagse fietstocht 2018

Tweedaagse Fiets tocht 2018

 Ook dit jaar staat deze tocht weer op ons programma. Datum 17/18 Juli. Nu al weer voor de 14e  keer dat deze klassieker elk jaar door toerfietsers uit Borger en Emmen georganiseerd wordt. Hopelijk blijft de belangstelling voor dit evenement de komende jaren ook steeds bestaan. Want de afspraak is dat deze rit doorgaat bij een opgave van minimaal 16 fietsers.

Dit jaar weer naar Gaanderen in de Achterhoek naar de groepsaccommodatie De Bongerd. Vier jaar geleden overnachten we daar ook. De locatie en de catering werden toen als zeer positief ervaren. Overwegend tweepersoonskamers met afzonderlijke box spring bedden en een eigen badkamer. Vanwege de prima accommodatie en de mooie fiets regio Oost Nederland weer deze keuze. Twee aantrekkelijke en afwisselende routes met veel natuurschoon en geheel vernieuwd vergeleken met 2014!!! Door de boswachterijen van Hardenberg, Ommen en Hellendoorn. En door het Graafschap of Achterhoek. Zie voor verdere impressies van De Bongerd hun web-site.  

Na de start in Odoorn gaat de route via Sleen, Wachtum, Dalerpeel, Lutterhartje naar Collendoorn. Door het Landgoed Junne en Besthmen naar Lemele. Het vals plat via de Sanatoriumlaan over de Eelerberg naar het Landgoed Schuilenburg aan de Regge. Hier is de middag lunch. Na de welverdiende rust over het Wierdense veld naar Rijssen en Markelo. Hier passeren we de Rijssenberg, de Friezenberg en de Markelose berg. En de laatste kilometers via Zwiep [Alom bekend van de Witte Wieven!!] Barchem, Ruurlo en Zelhem naar Gaanderen. Afstand 160 km.

De terugroute voert ons vanuit Gaanderen  via Borculo en Gelselaar naar Stokkum. Over de Herikerberg en daarna het mooie gebied rondom Rijssen genaamd het Hollands Schwarzwald en Notter naar de middag pauze. Wederom in Het Landgoed. Daarna langs de oevers van de Regge via Den Ham naar Diffelen.  Door de boswachterij Oldemeyer naar Ane. En tenslotte de laatste kilometers Het Klooster, Steenwijksmoer Den Hool naar het eind punt bij de Oringer Marke in Odoorn. Afstand 165 km.

 De kosten van deze tocht zijn 80 € p.p.

De aanmelding is definitief als  het boven staande bedrag is overgemaakt op rek. no NL50INGB 0003 4967 46 t.n.v. de FTC Emmen onder vermelding van Tweedaagse Fiets tocht 2018.

Gaarne voor 1 mei 2018         

Nadere informatie volgt t.z.t.

Namens het organisatiecomm.

Jan Arends.

NTFU toertochten in de buurt