Even voorstellen.

Mijn naam is Albert Teekens en ben 66 jaar. Getrouwd met Greet en we hebben een dochter, schoonzoon en kleinzoon en een zoon. Ruim een jaar ben ik nu met prepensioen en ik werd begin van dit jaar gevraagd of ik wat kan betekenen voor de FTC door de vacature van Bestuurslid/Toercommissie te gaan vervullen.

Maar eerst een korte levensloop:

Vanaf de studie in Groningen ben ik altijd werkzaam geweest in de automatisering in verschillende functies en erg veel in dat vakgebied zien veranderen. Ik zat tijdens de studie soms op de race fiets, maar na ons trouwen en het krijgen van kinderen kwam het sporten op een laag pitje. Het werk bracht ons 36 jaren geleden naar Emmen en toen kwam daarna ook weer tijd om het sporten weer op te pakken. Vooral hardlopen met afstanden tot aan marathon’s en sinds vele jaren ook weer op de race fiets en vele hoogtemeters afgelegd. Ik kan ze niet allemaal noemen, maar een paar die indruk hebben gemaakt zijn de sponsorrit Alp du Zes (6), Marmot, Cavia, Stelvio, Mnt Ventoux. Wat nog mist zijn de Pyreneeën.

Ook Greet is veelal van de partij met hardlopen en fietsen.

De laatste jaren hebben we een paar prachtige tochten in Azië gefietst. Dit jaar bleef het door de Corona bij Nederland, maar ook dat is mooi om dan met je vakantiefiets en tentje op pad te zijn.

De vraag of ik een bijdrage wil hebben voor FTC heb ik met ja beantwoord en ik wil dat graag doen. Voor mij als test heb ik dan kunnen meehelpen met de organisatie van de succesvolle sponsor Col du VAM Longfonds. Ik denk mijn bijdrage te kunnen leveren, maar moet nog wel het een en ander leren hoe te club in elkaar steekt en wie er allemaal bij betrokken zijn.

Eerste uitdaging is om vernieuwend te kunnen zijn voor een aantal toertochten eventueel in samenwerking met andere fietsclub’s in onze regio.

Wat kan anders, nog mooier, nog beter, denk aan organisatie/aankleding van start/finish, routes, een variant op de Col du VAM, combinatie met andere fietsclub’s. Genoeg te doen maar daar heb ik wel hulp bij nodig en suggesties/ideeën zijn zeer welkom. Eerstvolgende tocht is de alom bekende Koudespierentocht, waarbij ik zoals zovelen zullen hopen, dat de tocht door kan gaan in de veronderstelling dat de Corona samen met de winter is vertrokken.

Tot gauw, groet Albert