U bent niet ingelogd

Geslaagde Koude Spierentocht 2019

F.T.C. Emmen kan terugzien op een geslaagde Koude Spierentocht. Er kwamen ruim 360 deelnemers af op de 90 kilometer lange toertocht met start in Emmen en Rolde. De weersomstandigheden leken aanvankelijk niet rooskleurig, er was regen voorspeld, maar achteraf was het prima fietsweer. In de vroege morgen was het nog koud, maar in de loop van de morgen kwam het zonnetje erdoor en werd het toch nog uitstekend fietsweer.

De uitpijlers hadden prima werk verricht, want er was geen wanklant te horen, integendeel, iedereen was uitermate te spreken over de uitpijling. Allen in de buurt van Weerdinge meende een grappenmaker een bordje weg te moeten halen, maar dit werd razendsnel herstelt, zodat de deelnemers hiervan geen last ondervonden. Ook over de uitgezetten routen waren de deelnemers zeer enthousiast.

Een smetje op de tocht was een valpartij van een deelnemer uit Assen op ongeveer op 10 kilometer van de finish. Ik heb  zondagmorgen telefonisch contact gehad met zijn vrouw. Hij heeft zijn linkersleutelbeen gebroken en daarbij ook nog drie gebroken ribben. Aanvankelijk werd ook gevreesd voor een klaplong, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Hopelijk mag hij zondag het ziekenhuis verlaten.  Wij wensen hem een voorspoedig herstel.

Al met al kunnen we toch terugkijken op een zeer geslaagde toertocht. De organisatie mocht dan na afloop veel positieve reacties van de deelnemers.

Een gezellige drukte bij de pauzeplaats in Rolde.

NTFU toertochten in de buurt