Over FTC Emmen

Fiets Toer Club (FTC) Emmen is opgericht op 11 juni 1974 te Emmen, aanvankelijk als een toerafdeling van de plaatselijke wielrenvereniging WSV Emmen. De toerafdeling bleek in een behoefte te voorzien en groeide gestaag. Na 5 jaar werd het 100-ste lid ingeschreven en na 10 jaar bereikte de FTC zo’n 175 leden. Daarop is in 1986 besloten zelfstandig verder te gaan om de belangen goed te kunnen behartigen. Sinds 1 januari 1987 maakt de FTC geen deel meer uit van de WSV. Er zijn inmiddels zo’n 260 toerfietsers lid van deze oudste toerclub van Drenthe.

Iedere week in het zomerseizoen kan men op een zaterdag of zondag wel een clubverband een toertocht rijden. Op de dinsdagavond is er van begin april tot eind september een trainingsrit. Op die training is overigens gezelligheid belangrijker dan de prestatie. Verder organiseert de FTC een aantal tochten op de weg die bij de NTFU zijn aangemeld op de landelijke kalender, te weten in maart de Koude Spierentocht, in mei de Nederduitse Heuvelentocht en in september de Emslandtocht .

In de winter houdt men de conditie op peil met o.a. het rijden op de ATB. Ook in deze discipline organiseert de FTC een tweetal NTFU tochten, te weten, de Kibbelkoele veldrit en de Suydevelt veldrit. Kortom, een veelheid aan activiteiten waardoor het aantrekkelijk is voor toerfietsers in ZO-Drenthe om lid te zijn van de Fiets Toer Club Emmen.De details van onze tochten en trainingen kunt u terugvinden onder de tab evenementen.