U bent niet ingelogd

Emslandtocht 2019

Zondagmorgen 26-5: 6 uur 30 de wekker loopt af, draai nog een keer om, 5 Minuten later sta ik in de douche me te wassen. Fietskleren aan, de honden uitlaten, dat zijn ze gewend. Terug kopje thee broodje eten bidon vullen banaantje erbij en klaar voor de Emslandtocht. Nog een beetje lucht in de banden en op weg naar de start (Herman misschien even helpen).

Het is half acht als ik aankom, Herman heeft alles al klaar, vraagt doe mij je kaart maar even kijken of alles werkt. Dus was de eerste. Daarna was het even wachten op de rest van de F.T.C, tegen achten kwamen de eersten.

Tegen tien over acht gingen we op pad. Geen afspraak gemaakt over de snelheid dus ging na 5 kilometer al te snel voor sommige. Dus de groep splitst zich in twee├źn. De snelle groep ging verder in een behoorlijk tempo. Onze voorzitter had het geluk bij de meeste beklimmingen reed hij op kop(gaf mooi het tempo aan). Met de wind mee reden we naar Tinnen, de pauzeplek van de 90 km. Ben en Pier wilden deze rijden maar ging te leuk. Dus op naar Steinbild. Mooi langs het schietterrein en de gleisbahn naar de camping Steinbild aan de Eems. Daar aangekomen waren we de eerste!!!  Hoe kan dit????  Wij waren niet als eerste vertrokken. De pauzeplek stond onduidelijk aangegeven (niet dus). Wij wisten dat dit de plek was. Er zijn wel groepen voorbij gereden toen wij ons bakkie troost en aardbeientaart nuttigen. Tonnie Schulte en Jan Trip wisten dit ook en zijn gestopt.

Na de koffie weer op huis aan dit ging door Lathen en Haren en bij het kanaal stonden ze weer. Onze steun en toeverlaat voor de verzorging en fotograaf op deze tocht.

Weer terug op de Meerdijk viel de inschrijving wat tegen (nog een tocht in de buurt). Maar complimenten aan de uitzetters, de rit was weer goed gepijld.

Ik zou zeggen tot volgend jaar.

Het laatste wiel

Het laatste nieuws

NTFU toertochten in de buurt