Samen op zaterdag 11 september de Fietselfstedentocht fietsen?

Al meer dan 100 jaar wordt in Friesland de Fietselfstedentocht gefietst op pinkstermaandag. Wij (Jur Rozema en Erwin Trip) zouden deze tocht gaan fietsen in 2020 samen met 15.000 anderen. Helaas is deze de afgelopen 2 jaar vanwege Corona niet doorgegaan en dat vinden we erg jammer.

Ondanks dat er geen tocht is met 15.000 deelnemers en publiek lijkt het ons toch leuk om de tocht samen met clubleden te fietsen. Helaas kunnen we niet stempelen en ook geen medaille halen, maar we kunnen wel doorfietsen en stoppen waar we willen. Het is wel samen uit samen thuis en we passen de snelheid aan elkaar aan.

De Fietselfstedentocht is een 235 km lange tocht en bestaat uit 2 lussen die allebei starten en finishen in Bolsward. De 1e lus is ongeveer 135 km en de 2e lus 100 km.

We zullen in enkele mooie steden in Friesland stoppen, waar we dan eten en drinken kunnen kopen. Ook zullen we na 135 km in Bolsward een plek reserveren waar we kunnen eten. Al het eten en drinken onderweg zijn voor eigen rekening.

We willen deze tocht op zaterdag 11 september 2021 gaan fietsen en gezamenlijk rond 7 uur ’s ochtends starten in Bolsward. Dit betekent dat we tussen 5 en half 6 met de auto zullen vertrekken vanuit Emmen en dan zoveel als mogelijk samen naar Bolsward rijden. De precieze details gaan wij ongeveer een week voor de start aan iedereen doorgeven.

Mochten er mensen zijn die eventueel met een volgauto mee willen rijden en bij pech ondersteuning bieden, dan zou dit geweldig zijn en horen we dit graag!

Ga jij de uitdaging aan en ga je zaterdag 11 september met ons mee de Fietselfstedentocht fietsen? Vul dan onderstaande velden in, klik op Opslaan en je hebt je aangemeld. Geef hierbij ook aan of je met eigen kunt komen en of er dan ook iemand met je mee kan rijden. En geef aan of je alleen de eerste lus van 135 km of de volledige afstand van 235 km wilt gaan rijden.

Tot snel, Jur Rozema en Erwin Trip